REKLAM !?!

Det är så enormt mycket reklam på senaste tiden och på twitch.tv som är en sida där man streamar (inte streamar film) utan streamar olika spel man spelar och visar andra, där har dom till och med börjat göra så att reklamen hörs oavsett om du har ljudet på eller inte på datorn. För att "locka till sig" köpare. När jag gick musikprogrammet på gymnasiet så fick vi en uppgift som fick mig att tänka på att det verkligen stämmer. Vi fick nämligen gå ut på stan och lyssna väldigt noga och vad vi elever kom fram till var att precis innan affärerna stänger så höjer dom och ökar tempot på radion. För att folk ska bli stressade och skynda sig ut. När jag tänkte på hur mycket ofrivillig reklam vi människor blir påtvingade så kom jag att tänka på vilken reklam är det egentligen som är bäst och vilken reklam är egentligen värst, sen skrev jag en för mig helt okej reklam också.
 
Bäst : Den bästa reklamen enligt mig är nog Nespresso, men det är för att jag har en stor kärlek för George Clooney.
 
Okej : Trots mångas hat och förakt för den här reklamen så älskar jag Yes reklamen. Jag kan inte sluta skratta när gubben säger åt grannpojken på en skånsk dialekt (tror jag, kan ha fel) Men det han säger är i alla fall. " - Klart grabben ska diska, Yes är drygt "
 
Sämst : Kommer ni ihåg Oboy reklamen? tror det var mitten av 90 talet eller tidigt 2000 tal. Där en flicka och en pojke sitter i en soffa och säger " - ska vi blanda oboy " Och sen börjar dom hångla den ena har pulvret och den andra mjölken. Tror knappast folk blir mer lockade av att dricka Oboy med saliv x)
 
 
Vilka är era favorit respektive ogillade reklamer? Dela gärna med er !
 
 

Varnar känsliga läsare.

Hej alla underbara. Som dom flesta av mina läsare vet så gick jag igenom min stora omtalade ryggoperation i Måndags. Dom har äntligen rätat till mitt diskbråck. Dock så har mitt sår hamnat på ett sånt bra ställe på ryggen att mina förband totalvägrar att sitta kvar. Vilket resulterar i att jag förmodligen kommer att bli den snuskigaste människan alive *panik*!! Det är nämligen så att jag nu har ett 6 cm skärsår i ryggen som absolut inte får bli blött. Därför är det viktigt för infektionsrisken att förbandet är helt och tätt och omsluter såret ordentligt för kommer det in vatten på såret så kan det hända att miljön blir bakterievänlig. Jag brukar kalla mig själv för duschoman då jag är väldigt pedantisk med min hygien och duschar ofta med tvålar som luktar gott. Till exempel så är jag helt såld på Rituals produkter. Nu så får jag dock bara använda intimtvål utan parfym tills såret läkt. Idag var jag på vårdcentralen och träffade distriktssköterskan som la på ett nytt förband. Men även hon insåg ju att förbandet lossnade direkt. Så det slutade med att jag fick gå förbi apoteket och köpa brun kirurgtejp som även kallas leukoplast om jag inte minns fel. När jag kom hem så hände det värsta av det värsta. Jag drog på mig den där hemska förkylningen och febern min sambo haft sen i Fredags och som jag försökt hålla mig borta ifrån i en vecka. Distriktsköterskan sa förresten att såret ser väldigt bra ut så det var skönt att höra.


Bilden nedan är på såret. Det ser värre ut än vad det är men det är för att jag lagt på ett filter för att förstärka skärpan.

Men nu är det nog med tragiska nyheter . Vi har fått tillbaka vår hindersprövning och i Oktober blir jag officiellt Jessica.Swinkels. Och i veckan har social handläggarna varit och hälsat på och konstaterat att det är dags att få hem Lexie på längre tider än 2 timmar.

Ber om ursäkt för min slarviga skrift men det är första gången jag skriver på telefonappen så det blir lite knas. Sen loggar jag och vilar med sårsmärta, snuva och feber så orkar inte rätta det just nu. Men huvudsaken är ju att ni förstår vad jag menar. Kram på er allihopa ♡

Operation - Oro?!?

Oro inför operation? :

Finns det någon mer än jag som oroat /oroar sig inför sin operation? Jag sitter nu och förbereder min packlista. Äntligen ska jag eventuellt få bli av med dom fruktansvärda nervsmärtorna som krampar i hela mitt vänstra ben. Klockan 05:30 kommer taxin och hämtar mig. Jag ska till Linköping så behöver åka i cirka 50 minuter innan jag är framme på sjukhuset. Är så glad som har min fästman som stöd och som har följt med mig hela resan. Dom säger att operationen i stort sett är riskfri, men vågar man lita på det? Jag har hört ifrån några av er läsare att ni har fått komplikationer efter operationen och därför känns det oroväckande. 

Hur går operationen till? :

Så som jag har förstått det så kommer dom först snitta ett snitt i ryggen och skapa en liten väg till ryggraden. Där kommer sedan en benbit att tas bort så att man kan komma åt den nervroten som är i kläm. Sen används ett verktyg liknande en krok att flytta nerverna åt sidan så att man kommer åt den delen av disken som buktar ut. Ni som gjort operationen får gärna rätta mig om jag har fel.

Förberedelser inför min ryggoperation:

Jag sov på dagen idag och vaknade 21 på kvällen. Tänkte det var lättast att vända dygnet så att jag orkar upp innan klockan 05:30. Innan sjuktaxin har kommit hit ska jag packa min väska med kläder, linser och medeciner. Man får nämligen inte ha linser på sig vid operationen. Jag använder inte nagelack så jag slapp göra rent naglarna ifrån det. Sen kommer jag att få tvätta mig själv grundligt med descutan svampar. Jag köpte 8 stycken svampar så att jag blir extra ren. Kommer nog att få be min älskling att hjälpa mig då det är svårt att tvätta ryggen grundligt själv. Speciellt nu när jag varken kan böja mig själv eller se min rygg utan hjälp av spegel. Min sambo står just nu och lagar hamburgare till mig så jag får i mig något. Stod att man inte skulle äta efter 24 men tänker att 10 minuter spelar nog ingen roll bara jag fastar efter det.

Narkos:

Har någon av er haft narkos förut? Jag har haft det en gång så nu litar jag på att mina doktorer och sköterskor tar hand om mig medans jag sover. Den ända operationen jag gjort tidigare är en borttagning av halsmandlar. Så detta är min första större ingrepp. Dom sa att jag kan ha ont i ryggen i såret efter operationen. Men att bensmärtan försvinner efter. Så med förhoppning kan jag äntligen ta ett välförtjänt bad efter nu 10 månader av smärta.

Medecinering :

Jag förstår givetvis att jag blir satt på smärtstillande även efter operationen. Men känns som ett steg i rätt riktning att snart bli av med dom. Morfinen gör en så himla utmattad, Till och med utmattad när man ligger i sängen och vilar. Man blir liksom aldrig pigg på något sätt. Och Gapabentinen och Lyrican har varit fruktansvärda. Gabapentinen var bättre än Lyrican för min del. Båda gav illamående men Lyrican fick jag nästa spykänslor av. 

Ni fina läsare får gärna dela med er utav era egna erfarenheter gällande ryggoperationen och medecineringen. Ska bli jätteintressant att läsa. Kram på er <3