Jag ÄLSKAR mat.

Jag tror att det finns fler än jag som älskar matlagning och att njuta av god mat. Idag ställde jag mig klockan 9 på kvällen och gjorde i ordning kalops så att det räcker både idag och imorgon. Om det är något jag inte gillar med matlagning så är det själva städningen efteråt. Det som också är intressant med just matlagning är det faktumet att man kan laga mat på så många olika vis. Vad gör ni för köttfärssås till exempel ?. Om jag har barnen hemma får jag improvisera men om jag inte har det så är Quinten och jag vana vid att laga ganska stark mat. 
 
Detta är receptet på våran (starka) köttfärsås :
 
500 g Köttfärs ( Som bryns innan alla ingredienser )
1 burk / förpackning tomatpuré ( Gärna med Chili eller Vitlökssmak )
1 halv flaska Felix Ketchup
1 halv flaska Sweet chili sås
1 Tesked Svartpeppar
1 Tesked Vitpeppar
1 Tesked Currykrydda
1/2 Tesked Salt
 
Detta är den bästa köttfärsåsen jag vet. Men som sagt är man inte van vid stark mat så kan det vara väldigt starkt. För mig är den snarare svag. Har ni några tips på vad man kan ha i sin köttfärsås? Vill gärna prova nya saker. 
 

Spontanbesök på Busfabriken.

 Imorse var det dags för barnträff med Lexie igen, men vädret var fruktansvärt. Kallt och regnigt! Så jag tog det spontana beslutet att ringa soc och fråga om vi fick ta med oss Lexie till busfabriken. Väl på Busfabriken hade vi det jätte trevligt och detta var något vi kommer att göra om. Jag var med och lekte till viss del men i och med min rygg vågade jag inte riktigt ta till klätter apan idag. Men jag fick i alla fall njuta av att trycka på startknappen till bilarna vilket fick mig att skratta när jag ser hur våran lilla 5-åring rammar sin pappa rakt in i väggen och låser fast honom och hans bil emellan henne och väggen och sedan skrattar högt. Våran dotter är en väldigt envis flicka förstår ni. Det tog henne t.ex. 20 minuter att fickparkera bilen när vi skulle avsluta. Vi hann även med en liten fika på Busfabriken. Jag provade deras Sweet Chili wrap. Personligen så tycker jag bättre om Mc.Donalds och jag skulle inte betala 75 kronor igen. Lexie drack varm choklad och åt varma chips till. Det är så trist för man vill ju gärna inte ge barnen massa sötsaker förutom på Lördagar. Men eftersom vi alltid ses på Måndagar så får det bli lite undantag. Här nedan kommer lite bilder från vårat äventyr. 
 
Kram på er !
 
Lexie med pappa
 
Bjuder på en gratis bild av en enormt sönderkörd och trött mamma
 
Hittade mig en dinosaurie
 
Triceratops är min favoritdinosaurie ända sen den blev sjuk i Jurassic Park 1 år 1993 om jag inte minns fel
 
Racer Lexie i sin Leopard bil
 
Massor av skratt både till min flicka och till hennes mamma 

Såret är läkt (Varnar känsliga läsare)

Mitt sår efter operationen har läkt. Jag är pigg som en lärka. Allting går bra just nu. Städning, barnträffar, bröllop och praktikplats. Vad skönt det är när det känns så. Ibland brukar nämligen den negativa självkänslan vilja prata och när den väl sätter in så är det skönt att veta att man har nära och kära runt en för stöttning. Idag är en sån där dag då jag saknar min bästa vän. Vi pratar ofta via telefonen, nästintill varje dag. Men vi har inte setts på över ett år nu. När det gäller ryggen är jag helt fascinerad och tacksam till Linköpings ortopeder. Efter operationen är jag helt återställd och kan nu röra mig och fungera så som en sprallig snart 28 årig tjej ska göra. Jag misstänker dock att jag lider av utmattningsyndrom, vilket kommer gå in djupare på i ett enskilt inlägg.

 
Här nedan skickar jag med 2 bilder. Den ena är ifrån när jag var nyopererad och den andra ifrån när det läkt.
 
Jag misstänker också att jag lider av utmattningsyndrom. Jag kommer gå in mer djupare på det i ett enskilt inlägg. Jag ville bara tala om för er läsare att jag är enormt tacksam för att ni läser och kommenterar på min blogg. Oavsett hur jag mår så mår jag alltid bättre när ni finns här och får mig på bättre humör. 
 
Kram Jess
 
Ny opererad
Uttorkat men läkt ♡
 
 
Ps : för er som inte ser så är bilderna på såret tagna ur olika vinklar men jag ser själv en stor skillnad.