Tropicarium med världens bästa tjej

Idag har vi varit på kolmårdens tropicarium förutom lukten så tycker jag det e helt underbart där. Först tittade vi på en stor ödla som är utrotningshotad pga att folk försöker använda dom som husdjur. djurskötare berättade för mig att leguanen var 20 år gammal och inte ville para sig längre. (vanlig ålder vid död 15 år). den gröna leguanen är köttätande när den är ungdom men blir vegetarisk när den är äldre.

Sen kom vi vidare till silkesaporna som hoppade ner på min axel, fick dock ingen bra bild. Förutom på en som lekte med Lexie och la sig på rygg och såg ut som en katt som ville bli klappad.
 
'Nej men hej gullet ;) '

Sen vandrade familjen Swinkels-Pettersson vidare till alligatorerna eller enligt Lexie är alla krokodiler.


För mig är det synnerligen svårt att förstå hur en sån här liten plutt kan döda en människa jag tycker dom e söta typ som en blandning mellan en ödla och anka fast med tänder.

Sen hittade Lexie till surikaterna vilket jag fick förklara som Timon för henne. Surikaterna fick ungar i år. 


Efter det var det dags för Lexie och Quintens favoritavdelning reptiler och fiskar. fick en jättefin bild på en enormt vacker Nätpyton och en grön trädpyton.

Nätpyton 

Grön trädpyton 

Sen kom Lexies favoriter (fiskarna) Dom kan jag dock inte komma ihåg förutom pirayorna och dom elektriska ålarna.

 

medan vi väntade på bussen tillbaka till Norrköping så hälsade vi på aporna igen där Lexie såg att aporna hällt mat utanför sin skål. Lexie höjer då rösten och säger "Nee apan, städa nu" och knackar på glaset. Då kommer en liten apa fram till henne och stoppar tassarna emot glaset och vänder huvudet efter hur Lexie gör. Lexie tittar argt på apan och säger 'apa städa först, leka sen' apan fortsätter att leka med henne. 
till sist vi går ut och börjar vänta tills bussen anländer och då börjas snökriget mellan mina kära familjemedlemmar. När bussen kommer bjuds vi på en Lucia Present av chauffören som ger oss gratis bussresa hem och en Reflex till Lexie. Så efter en underbar bussresa med en liten flicka som gör klart för sin pappa att han ska hålla tyst för det är hon som kör! Så är vi äntligen hemma.

Nu är det dags att hoppa i badet :)

kram på er vackra människor!!  <3

Kommentera här: